collapse

www.dimecitycycles.com


www.restocycle.com

www.CITYLIMITMOTO.com

www.jadusmotorcycleparts.com

www.bisonmotorsports.com

www.speedmotoco.com

www.cognitomoto.com

www.townmoto.com

www.sparckmoto.com

www.Moto-Madness.com

www.pistonsociety.com

www.steeltowngarage.com

QUESTIONS ABOUT THE SITE? TROUBLE REGISTERING? ADMIN@DOTHETON.COM

Author Topic: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)  (Read 4125 times)

Online Rusnak_322

  • DTT SUPPORTER
  • *
  • DTT BOTM WINNER
  • *
  • Posts: 674
    • STUNT BIKE
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #50 on: Aug 17, 2017, 10:12:55 »
Think this may be the cause of the charging system to suddenly stop working?



The three wires coming out of the stator got pinched when I reinstalled the sprocket cover. There was bare wire showing on all three wires and touching the case.

I wrapped with electrical tape to test, but I need to figure a permanent fix.


Sent from my iPhone using DO THE TON

Offline Kolby198

  • Posts: 23
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #51 on: Aug 17, 2017, 12:52:40 »
Such a good idea to use the ladder to hold up the bike. Going to put that one in my book.


Sent from my iPhone using DO THE TON

Online Rusnak_322

  • DTT SUPPORTER
  • *
  • DTT BOTM WINNER
  • *
  • Posts: 674
    • STUNT BIKE
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #52 on: Aug 20, 2017, 23:41:31 »
How do you Think this happened???

I have been having a hell of a time getting the clutch adjusted. I read the manuals (Factory and Haynes) and followed the procedures.

This is my push rod.




Luckily I have a spare parts bike. Here is that ones clutch push rod.




The stupid thing snapped. Where it broke is so clean that I thought that it was supposed to be that way.









Had to take the clutch apart to get it out.



But the clutch still isn't quite right. Yes, the ball is in there.





Sent from my iPad using DO THE TON

Online Rusnak_322

  • DTT SUPPORTER
  • *
  • DTT BOTM WINNER
  • *
  • Posts: 674
    • STUNT BIKE
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #53 on: Aug 22, 2017, 20:56:48 »



So I got it going, should I be worried that when running I get 13.5 volts at the battery no matter if at idle or reving the motor?

The light is bright and doesn't change with revs.

Note: this is a lithium battery.

Thanks



Sent from my iPhone using DO THE TON

Online Rusnak_322

  • DTT SUPPORTER
  • *
  • DTT BOTM WINNER
  • *
  • Posts: 674
    • STUNT BIKE
Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #54 on: Aug 23, 2017, 20:14:13 »
Took it on a 10-ish mile ride today. The speedo sensor wire rubbed the disk and cut the wire, so I don't have a total mileage.

Bike ran great, carbb'ed clean even with what I assume are stock jets. I left the jetting alone until I am able to see how it runs, I bought a few different size main jets to play with. The pipes have very open ( and a little too loud) end cans and I am running pod filters. It was a lot cooler then it has been - 76 degrees or so.

My wife has only ran it to the gas station and around the development so far. We plan to take it to bike night tomorrow. She is excited to the Distinguished Gentleman's Ride this year.










Sent from my iPad using DO THE TON
« Last Edit: Aug 23, 2017, 20:17:37 by Rusnak_322 »

Online Rusnak_322

  • DTT SUPPORTER
  • *
  • DTT BOTM WINNER
  • *
  • Posts: 674
    • STUNT BIKE
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #55 on: Aug 23, 2017, 21:33:20 »









Sent from my iPad using DO THE TON

Online Rusnak_322

  • DTT SUPPORTER
  • *
  • DTT BOTM WINNER
  • *
  • Posts: 674
    • STUNT BIKE
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #56 on: Aug 29, 2017, 22:53:40 »
Trying to come up with a graphic on the sides of the tank. I wanted speed locks with YAMAHA in it but  y wife didn't like it as the right side has Yamaha with a a towards the front of the bike and she didn't like it as much.

Thinking of something like this, but with a larger tuning fork.

Anyone have a better idea or criticism?










Btw it looks better on the bike then in the pics. I used some matte black vinyl.




Sent from my iPad using DO THE TON

Offline 1fasgsxr

  • Posts: 1034
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #57 on: Aug 30, 2017, 13:14:29 »
Do the stripes in white?

Offline 1fasgsxr

  • Posts: 1034
Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #58 on: Aug 30, 2017, 13:19:23 »
or keep them black and pin stripe them in the red of the wheels

Re: Excess Four Hundred (XS400 Brat Build)
« Reply #59 on: Aug 30, 2017, 13:54:38 »
Just a suggestion what if you moved the tuning forks more towards the top left and not in the black section just right on the blue


Sent from my iPhone using DO THE TON