collapse

www.dimecitycycles.com


www.restocycle.com

www.CITYLIMITMOTO.com

www.jadusmotorcycleparts.com

www.bisonmotorsports.com

www.speedmotoco.com

www.cognitomoto.com

www.townmoto.com

www.sparckmoto.com

www.Moto-Madness.com

www.pistonsociety.com

www.steeltowngarage.com


Author Topic: CB125s My First 2-Wheeler - stretched and mono-shock  (Read 10604 times)

Offline Fifty1

  • Posts: 27
Re: CB125s My First 2-Wheeler - stretched and mono-shock
« Reply #50 on: Jun 02, 2017, 02:12:20 »
I went partial 12v you could say.

I ditched the battery on my bike so the electronics only work when its running, and I have the lines to the ignition left in the original configuration.

The headlight is a piaa auxiliary driving light meant for a car that works just fine off of the original unregulated AC headlight feed since its incandescent.

The only other light I have is the brake light. I used the stock rectifier/regulator feed (6v) that would usually power the brake, gauges, indicators, and charge the battery and fed that in to a DC to DC step up converter to get 12VDC. I use the 12V to power my LED driver and power the microcontroller that activates and strobes my brake light. I only need about .7 Amps to power the LEDs and .05 Amps for the micro so the step up converter works very reliably and iv never had a problem with it.

where did you splice in the rect/reg at? should be using the lines that fed the stock one that you said you left connected

Offline RoyalRider

  • Posts: 55
  • 2010 Royal Enfield Bullet 500 - 1982 Honda CB125s
Re: CB125s My First 2-Wheeler - stretched and mono-shock
« Reply #51 on: Jun 02, 2017, 16:05:23 »
Wow that is a very interesting solution for your electrical. I know not many people will use your set up due to the lack of indicators yet that is still very good info to put out. It's hard to find info re: 12v conversions for the CDI '81-82 CB125s bikes. If I am unable to get this 12v conversion to work maybe I'll consider what you have done and figure something out for the indicators.

I was wrong above about keeping the original regulator on while using my new one. Turns out I mistook the "CDI unit" as the regulator because it looks identical to the voltage rectifier/regulator which I mistook as a simple rectifier only. It sounds hilariously stupid but I think the reason my fuse is blowing is because my rear-frame ground is not properly installed...I feel dumb but I had it taped to the frame with electrical tape since the eyelet connector is broken. I'm replacing that this weekend and will have it securely fastened. My guess is when I went to switch off the power with the key the frame ground was ineffective at dumping the electricity into the frame and thus it blew the fuse.

To answer your question regarding the new regulator/rectifier I have. I used one of these from Sparck Moto who helped me out on this forum, great people : http://www.sparckmoto.com/Products  --- Product is called : 12V Single Phase Regulator/Rectifier.

The white connector on that piece fit the connector on the original wiring but the corresponding ports were mismatched. I couldn't remove the brass connectors from the white case for the new unit so I cut them off and used Honda OEM original 3.9 mm female and male bullet connectors which I had to purchase from a guy in New Jersey : http://cycleterminal.com/ If you need to buy some discuss shipping options with the owner before placing an order...I think he uses USPS first-international but the service sucked ass. I'm only 8 hours away from New Jersey and placed an order on May 6 and it took 4 weeks to arrive..too slow.

So now all the right wires are connected to the right ones. Fingers crossed that my issue is as dumb as a bad frame ground. So excited to be able to ride the bike to the welder shop to discuss the future of the project. 
« Last Edit: Jun 02, 2017, 16:11:33 by RoyalRider »

Offline Fifty1

  • Posts: 27
Re: CB125s My First 2-Wheeler - stretched and mono-shock
« Reply #52 on: Jun 03, 2017, 00:44:39 »
Loose ground is probably not it. Quite the opposite, if there is no path to ground, no current will flow, you need 15A of current to blow that fuse that's quite a bit. Likely a short downstream of the fuse or voltage going too high.


Offline RoyalRider

  • Posts: 55
  • 2010 Royal Enfield Bullet 500 - 1982 Honda CB125s
Re: CB125s My First 2-Wheeler - stretched and mono-shock
« Reply #53 on: Jun 05, 2017, 09:23:47 »
It was a strange issue for sure Fifty and I had doubts about the ground myself but I just fixed it this weekend by putting a new eyelet connector on the ground, shaved off some of the powdercoating on where it bolts into the frame, and re-connected it and voila...now my 12v system works .

Tested it yesterday afternoon and now all my blinkers work at full brightness, headlight turns on when bike is on and so does the highbeam. Fuse didn't blow when I turned the key to off and I turned it back on three times to see if it was still working and yeah I'm looking good :P

All it took for my 12v conversion was new 12v bulbs, that Sparck Moto rectifier/regulator modded to work with original wiring, and 12v gel battery slightly smaller than the original 6v.

The only thing that sucks is the original headlight had a lot of space for the wiring to be placed into and my new headlight has no space. I have to work on a solution for tidying up the wiring.

Keep up the posts want to see more about how you're getting the new suspension to work for you !