collapse

www.dimecitycycles.com

www.townmoto.com


www.restocycle.com

www.CITYLIMITMOTO.com

www.jadusmotorcycleparts.com

www.bisonmotorsports.com

www.speedmotoco.com

www.lostapostlejewelry.com

www.cognitomoto.com

www.sparckmoto.com

www.Moto-Madness.com

www.pistonsociety.com

www.steeltowngarage.com

OUR ADS ARE FROM SUPPORTERS OF THE COMMUNITY - CONSIDER TURNING YOUR AD-BLOCKER OFF FOR WWW.DOTHETON.COM

Author Topic: 1980 XT500 BUILD  (Read 13134 times)

Offline MCKAY34

  • Posts: 185
Re: 1980 XT500 BUILD
« Reply #200 on: Nov 17, 2017, 23:16:37 »
I have pulled the carbie off today to double check my main jet and also my pilot jet, I have ordered a #37.5 and a #40 pilot jet. and i have also ordered a #220 and a #230 main jet. So when they arrive i will have another play around.

I did actually notice on further inspection of the carb was that the floats were set at about 18mm, the yam book says 22mm. So i have adjusted that, the floats are now set at 22mm. 
Will be interesting to see if these changes will help at all.

I would love to here some feedback. cheers guys! everyone has been a great help so far.

Offline Psycrow

  • Posts: 102
Re: 1980 XT500 BUILD
« Reply #201 on: Nov 18, 2017, 07:32:35 »
Hey Psycrow,
thats awesome thanks for sending that to me, it has been a great help.
Glad it helped you it certinly helped me but thank Patu... hes a contributing member here... ;)

Psy

Sent from my SM-G903W using Tapatalk


Offline MCKAY34

  • Posts: 185
Re: 1980 XT500 BUILD
« Reply #202 on: Nov 25, 2017, 01:11:28 »
Hey guys, I have a question, how can I check to see if my oil pump is working?


Sent from my iPhone using DO THE TON

Offline MCKAY34

  • Posts: 185
Re: 1980 XT500 BUILD
« Reply #203 on: Nov 30, 2017, 17:23:13 »
Ok I have checked the oil pump, itís working fine.

Iím thinking maybe the problem is my carby, itís impossible to start when itís warm, and my spark plug seems dry, which means I donít think itís getting fuel. Iím going to put the carby in the ultrasonic cleaner today and give it another go, if I donít have any good results. I am stuck!!!


Sent from my iPhone using DO THE TON

Offline Mr Bernzo

  • DTT BOTM WINNER
  • *
  • Posts: 151
Re: 1980 XT500 BUILD
« Reply #204 on: Nov 30, 2017, 17:33:38 »
Ok I have checked the oil pump, itís working fine.

Iím thinking maybe the problem is my carby, itís impossible to start when itís warm, and my spark plug seems dry, which means I donít think itís getting fuel. Iím going to put the carby in the ultrasonic cleaner today and give it another go, if I donít have any good results. I am stuck!!!


Sent from my iPhone using DO THE TON
Do you have a carb diagram to follow all of the fuel circuits and identify which one is causing the issue? There is also some XT and TT forums that have some carb info. With a different air filter and exhaust, you will most likely need to change the jetting. It might pay to look at a 6 Sigma or JD jetting kit.

Sent from my Moto G Play using Tapatalk

Smell that? 2 stroke...

1978 Suzuki GT185, 2012 Husky TE449, 2003 Suzuki SV1000

Offline MCKAY34

  • Posts: 185
Re: 1980 XT500 BUILD
« Reply #205 on: Nov 30, 2017, 18:13:01 »
Do you have a carb diagram to follow all of the fuel circuits and identify which one is causing the issue? There is also some XT and TT forums that have some carb info. With a different air filter and exhaust, you will most likely need to change the jetting. It might pay to look at a 6 Sigma or JD jetting kit.

Sent from my Moto G Play using Tapatalk

Hey mate, yes I have changed the jetting, I put a bigger pilot jet and main jet, also changed the  needle c clip.

Starting it when itís warm is a nightmare. And my spark plug is dry, so I feel itís not getting fuel.



Sent from my iPhone using DO THE TON

Offline MCKAY34

  • Posts: 185
Re: 1980 XT500 BUILD
« Reply #206 on: Jan 15, 2018, 05:48:06 »
Hey guys, sorry for the delay, i have been away. still having some issues starting the dam thing.